Een terugblik van Bianca van OntdekGalicie.nl


Help! Ik moet een website! 

Tsjonge jonge wat was ik trots op mezelf toen mijn website in de lucht ging. Ik vond het een hele prestatie, ik had zelf mijn website gemaakt ondanks mijn grote gebrek aan technische kennis. Of welke andere kennis over websites dan ook.

Een web van lego
De website had ik gemaakt met een soort starterspakketje. Dat kon iedereen, was mij verteld. Je zet wat blokken (het leek een beetje op legostenen) in de juiste volgorde, fotootje er in, tekstje er bij, logo knutselen en hup! Bijna klaar. 

Bijna goed
Na een paar weken vertelde een kennis met verstand van websites en de wondere wereld van Google dat mijn website nergens naar voren kwam in Google. Oei!  

Waarom werd mijn web niet gevonden dan?
Ik wist wel dat ik iets moest doen met zoekwoorden en met SEO (en dat dit Search Engine Optimalization betekent). Maar ik dacht dat als ik een paar keer in teksten liet vallen waar mijn web over ging, Google dat vast wel zou snappen. Maar Google snapte het niet. En ik ook niet.

Ooit gehoord over H1 of H2?
Er ging ook een wereld voor mij (en voor mijn ideale klant) open toen ik hoorde over H1 en H2. De kopjes die je gebruikt in de tesktindeling. Want, dát is nou precies wat Google leest. Ik had nergens H1 of H2 in de teksten op mijn website. Dat was een flinke strop want ik was veel tijd kwijt met alles opnieuw doen.

Je moet meta omschrijvingen maken. Wat?
Nog iets wat ik niet wist. Om te zorgen dat de toch best wel leuke content op mijn web ook nog goed ging scoren in Google moesten er meta-omschrijvingen en meta-titels komen. Met daarin weer die zoekwoorden.
Ik had geen idee. 

Een leuke maar langzame website
Mensen vonden mijn webiste best leuk maar vooral heel lanzaam. Ik had bergen foto´s op de web geplaatst. Grote, mooie foto´s die er voor zorgde dat de web super langzaam ging. En mensen houden niet van langzame websites. En Google houdt ook niet van langzame websites, zo bleek.
Wist ik veel.

Dus, na maanden werk was ik eigenlijk terug bij af. Ik had een leuk plaatjesboek met mooie verhalen op internet. Maar geen klanten. Logisch, want door al die missers had ik ook nauwelijks bezoekers op mijn web. 

Als ik dat allemaal had geweten had ik gewoon met een goede, vindbare website gestart!

Dus, website laten maken of zelf doen?

Als je niet net zo als ik een leuk online plaatjesboek wilt is een website laten maken het beste plan. Ik moest bijna alles opnieuw doen en dat heeft me ontzettend veel tijd gekost. Tijd waarin ik eigenlijk moest werken aan mijn product, aan mijn bedrijf. 

En door wie laat je dan je website maken?
Daar heb ik ook maar één antwoord op.

Je laat je website maken door iemand die álle diensten op dit gebied heeft.
Iemand die een web aflevert met een design naar je zin, die er voor zorgt dat je website SEO-proof is en dat Google én bezoekers jouw website vinden.  

En als dat dan ook nog iemand is die belangrijke zaken als e-mailmarketing, zoekwoorden analyses en de snelheid van je website voor je regelt zit je helemaal goed.

Bianca
https://ontdekgalicie.nl

Over Ontdek Galicië & Sweet! 

Toen we een ongeveer 5 jaar geleden met Bianca in contact kwamen had ze een website vol informatie, foto´s en tips over deze prachtige streek in Noord-Spanje.

 

Maar hoe ze met deze website inkomsten kon genereren, daar had ze nog geen idee over.

Samen met Bianca zijn wij een reis gestart die er voor gezorgd heeft dat Bianca nu hét Nederlandstalige reisbureau heeft voor dit authenieke stukje Spanje. 

 

De website is ondertussen perfect vindbaar in Google ( zoek maar eens op Reisbureau Galicië ) en de aanvragen voor haar rondreizen komen lekker binnen!

 

Bianca werkt nu veel zelf aan de website, ze heeft door onze urenlange gesprekken bijna alle kennis om alles zelf aan te pakken… en komt ze er even niet uit? Dan staan wij natuurlijk klaar om bij te springen!

 

Chat openen
Wat Sweet! dat je er bent 🫶
Hallo 👋
Stuur me gewoon een appje als je een vraag hebt!