Superhandige dingen voor je website, marketing en leven!

Na bijna 14 jaar websites bouwen en 9 jaar dagelijks met WordPress werken verzamel je een hoop handige dingetjes in je brein. Dingen die voor jezelf zo logisch zijn, maar eigenlijk wel de moeite waard om eens te delen. We zullen dit blog regelmatig updaten, zodat ook jij allemaal intens handige dingen gaat weten!

Je telefoonnummer klikbaar maken

Je wilt toch dat de bezoekers contact met je opnemen? Maak klikbaar dat nummer. Om ze te laten bellen doe je dit <a href=”tel:31612345678″>06 123 456 79</a>.

Om ze te laten appen doe je dit <a href=”wa.me/31612345679″> 06 123 456 79</a> Op de plek van de gele tekst kan ook iets gezelligers neerzetten, bijvoorbeeld
Stuur Iris eens een appje!

Scrape it baby

Lekker irritant als je een pagina van je website wilt delen op facebook en er komt één of andere fugly preview bij de link te staan.
Gelukkig is dat makkelijk op te lossen.
In zowel Yoast, als RankMath ( en vast ook wel bij andere plugins ) heb je de mogelijkheid om per pagina aan te geven welke afbeelding en previewtekst je wil tonen als je op facebook naar je pagina linkt.

Na dat je dat gedaan hebt ga je naar https://developers.facebook.com/tools/debug/.
Vul je URL in. Klik debug.
Zie je nog niet wat je wilt zien qua preview?  Scrape again!

TADAAAAAAAAA, pretty preview 🙂

Weg met die Archieven

Als je een webshop in Woocommerce hebt, dan heb je waarschijnlijk ook productcategorieën…

Die productcategorieën hebben ook gewoon paginatitels die je netjes moet maken.

Doe je dan namelijk niet dan staat er *naam categorie* Archieven – Websitenaam.

Echt zó irritant, weg halen die hap, maar er gewoon wat nets van!

Productcategorieën verdienen ook liefde! Sterker nog, ze kunnen je SEO een goede boost geven. Als je het slim aanpakt 😉

Leer beter Googlen

Ik hoor het je hier helemaal denk… : “Doei Iris, ik kan echt wel Googlen.”
Ja, weet ik wel… Maar béter nog! Google heeft allemaal handige functies namelijk om te zorgen dat jij sneller en/of beter je info kan vinden. En nee we hebben het niet weer over de bank van Ross, het googlen van PacMan.

Geloof je mij niet? Luister dan maar even naar Gary, die heeft er een filmpje over!

Loop je thema’s en plugins even na

Stel je voor dat je site een huis is. Je plugins en thema’s zijn als de deuren, ramen en het dak van je huis. Als je ze niet regelmatig controleert, kun je eindigen met een dak dat lekt, een deur die piept of zelfs een raam dat niet goed sluit. Niet alleen laten ze de koude lucht binnen (wat je bezoekers wegjaagt), maar ze kunnen ook ongenode gasten binnenlaten (zoals hackers). Dus, als je niet wilt dat je digitale huis verandert in een spookhuis, of erger nog, in een open buffet voor hackers, is het een goed idee om je ‘deuren en ramen’ regelmatig te controleren en bij te werken. En laten we eerlijk zijn, niemand houdt van een trage deur (lees: trage website). Dus, olie die scharnieren en houd je site veilig en snel!

 

Schermopties in WordPress

Is je WordPress dashboard een zooitje, ben je het zat om in je blogs of producten 30 pagina’s door te klikken… en WHO CARES ABOUT uitgaande interne links als je in je productoverzicht zit? Ik in ieder geval niet.

Rechtsboven in je WP dashboard staat bij de meeste (overzicht) pagina’s een knopje Schermopties.
Kan je lekker filteren wat je wel en vooral NIET de hele tijd in your face wil hebben.

Chat openen
Wat Sweet! dat je er bent 🫶
Hallo 👋
Stuur me gewoon een appje als je een vraag hebt!